<
Samen ontdekken we de wereld van morgen

Wandelen voor water (groep 7/8)

Draai de kraan open en er komt schoon drinkwater uit, dat is normaal. Of toch niet? In ontwikkelingslanden zijn er bijna geen kranen, laat staan schoon drinkwater. De gemiddelde afstand die leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden moeten afleggen om aan schoondrinkwater te komen is 6 kilometer. En naar school gaan? Daar is dan weinig tijd voor…..

 

Dit jaar hebben we besloten om in de vastenperiode, waarin we toch al meer aan mensen denken die het minder goed hebben, mee te doen met de landelijke actie “wandelen voor Ethiopië”. Het is een wandeltocht van 6 kilometer, met 6 liter water als bagage. Zo ervaren ze hoe het is om zo ver te lopen voor schoon drinkwater. Vorig jaar deden ruim 25.000 kinderen mee aan deze actie. Groep 7 en 8 van onze school zullen hieraan mee doen.

 

Vandaag hebben de kinderen een gastles gekregen, waarin zij uitleg kregen over het project en de actie. Het is de bedoeling dat kinderen met de gekregen sponsorkaart een aantal sponsoren gaan zoeken.  

De tocht zal op Goede Vrijdag, 30 maart, gehouden worden en zal starten om 12.45 uur. Halverwege de tocht zal een kleine pauze zijn. De kinderen krijgen een rugzak, waarin het water op de rug meegenomen kan worden. Deze rugtas mogen de kinderen na afloop houden. Wel vragen wij u om een aantal flessen mee te geven, die samen 6 liter zijn (bijv 4x een 1,5 liter fles).

 

Wilt u meer informatie over de actie, kunt u altijd kijken op www.wandelenvoorwater.nl

 

We hopen op deze manier een druppel bij te kunnen dragen en het leven van veel kinderen in Ethiopië een stukje aangenamer.

Media
  • 478ae9ce26fa26ab5926307c89982992_400x400.jpg
  • naamloos.png

Contact

BS De Petteflet
Horgetouw 1
5404 MA Uden
depetteflet@kiemuden.nl
Tel: 0413 724906

ziekmeldingen :
ziekmeldingpetteflet@gmail.com

Routeplanner >

Foto

Meer foto's >
Sitemap | Disclaimer | Links