<
Samen ontdekken we de wereld van morgen

Basisschool De Petteflet

De naam 'De Petteflet' is afkomstig van het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt 'Pluk van de Petteflet'. De keuze voor deze naam is gebaseerd op de volgende zaken:

Lezen is leuk en belangrijk

Als school vinden wij lezen ontzettend belangrijk. Lezen is goed voor je algemene ontwikkeling en je hebt 'het kunnen lezen' bijna overal nodig. Maar bovenal prikkelt lezen de verbeeldingskracht, de fantasie: je kunt je echt helemaal verliezen in een verhaal. Lezen stimuleert ook de emotionele ontwikkeling, zoals bijvoorbeeld de vorming van het empatisch vermogen. 

Iedereen is welkom!

Pluk is een jongetje van ongeveer 10 jaar en is op zoek naar woonruimte. Hij kan nergens terecht tot hij bij de Petteflet aankomt. In de Petteflet neemt Pluk zijn intrek in het torenkamertje. Pluk komt er al snel achter dat er veel verschillende mensen in de Petteflet wonen. Hoe verschillend iedereen ook is, iedereen mag zichzelf zijn en is welkom in de Petteflet. Wij willen een school zijn waar ook iedereen zich welkom voelt en zichzelf kan zijn!

Samen ontdekken

Pluk beleeft samen met de andere personages uit de Petteflet vele avonturen. Niks is te gek en ze ontdekken steeds weer nieuwe dingen. Het ontdekken van steeds weer nieuwe dingen is wat wij in ons onderwijs op De Petteflet ook een plek willen geven. Vanuit nieuwsgierigheid samen kennis en vaardigheden opdoen.

Zelfstandigheid

Pluk komt in zijn eentje naar De Petteflet en kan al goed op eigen benen staan. Hij weet zich goed te redden, staat stevig in zijn schoenen en weet zelf creatieve oplossingen voor problemen te bedenken. We hopen dat we dit op De Petteflet ook aan de kinderen mee mogen geven om na acht jaar verder te gaan op het voortgezet onderwijs. 

In onze visie en missie komen deze thema's terug.

Contact

KC Vindingrijk
Horgetouw 1
5404 MA Uden
depetteflet@kiemuden.nl
Tel: 0413 724906

ziekmeldingen :
ziekmelding1@gmail.com

Routeplanner >

Agenda

26 augustus -  Informatieavonden
10 september -  Oud papier
10 september -  Oud papier
17 september -  Gr. 1 t/m 7 schoolreis
Jaaragenda >

Foto

Meer foto's >
Sitemap | Disclaimer | Links